Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home3/r48447memo/istoriesociala.ro/wp-includes/theme.php on line 2354
admin | Asociația Română de Istorie Socială

Autor: admin

REDIRECȚIONEAZĂ IMPOZITUL PE VENIT PENTRU ARIS

1. Completează Formularul 230: ianuarie-martie 2019 (pentru veniturile realizate în perioada Ianuarie – Martie 2019) și Formularul 230: aprilie-decembrie 2019 (pentru veniturile realizate în perioada Aprilie – Decembrie 2019). Detalii despre această diferențiere aici. Formularul are deja date noastre fiscale completate! 2. Trimite formularul la Administrația Financiară de care aparții până la 25 mai 2020: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). Precizări: ● Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație privată și nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecționezi acești 2% sau 3,5%, banii rămân statului. ● Adresele Administrațiilor respective se pot verifica pe site-ul...

Read More

Geometria variabilă a grotescului

Miercuri, 8 martie 2017, în cadrul Serilor de Istorie Socială, la Facultatea de Istorie (Universitatea din București) s-a jucat spectacolul Mislea. Camera 4, despre cinci destine feminine în universul concentraționar comunist.

Read More

110 ani de fotbal românesc. Loisir, pasiune, fenomen: 1907-2017

La început a fost ASC Olympia și Colentina AC (în București), United și Româno-Americana (la Ploiești). Erau, în majoritatea lor, străini (englezi sau germani – funcționari sau muncitori în industriile textile și petrolieră), care importaseră în România un sport curios. Primul „match” s-a jucat în 1907 – deci, acum 110 ani –, la „Șosea”, pe un teren improvizat – nici nu se putea altfel. Fotbalul era încă în perioada lui romantică – cu meciuri sporadice, pasiuni încă neînsemnate, jucători cu pipă și joben, practicând sportul din plăcere, în timpul liber, cu spectatori puțini și adesea minunați de „geometria” neobișnuită a jocului.

Read More

Geografia socială a fotbalului românesc

Miercuri, 22 februarie 2017, Asociaţia Română de Istorie Socială şi Liga Profesionistă de Fotbal au organizat dezbaterea „Geografia socială a fotbalului românesc din perspectivă istorică: 1932-2017”. Au participat la discuție Justin Ştefan (secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal), Marius Mitran (director de imagine şi comunicare, Liga Profesionistă de Fotbal), Marian Olaianos (comentator sportiv, Televiziunea Română) și Ştefan Bosomitu (istoric).

Read More

Evenimente Viitoare

Nu sunt programate evenimente în perioada următoare

Info

Asociația Română de Istorie Socială își propune să dezvolte proiecte care să sondeze istoria familiei, educația, sănătatea, viața privată, cotidianul, munca, securitatea socială etc.

News

Ion Iliescu: amintiri dintr-o viață

Arhiva Costică Acsinte

Buletinul Muncii

www.ilegalisti.ro

Liderii Partidului Comunist din România, 1921-1944
Despre proiect
Index alfabetic
Căutare după nume
Căutare avansată

British Pathé (România)