Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home3/r48447memo/istoriesociala.ro/wp-includes/theme.php on line 2354
Media | Asociația Română de Istorie Socială

Categorie: Media

Volumul „Miron Constantinescu. O biografie”, de Ștefan Bosomitu, prezentat la emisiunea „Omul care aduce cartea” (ProTV), din data de 26 martie 2015

Ștefan Bosomitu, doctor în istorie și cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, a scris biografia acestui personaj, fascinant nu doar pentru rolul său în regimul comunist, ci și pentru tragediile din viața sa privată. Și-a pierdut un fiu într-un accident de schi și un altul într-o călătorie în străinătate – de fiecare dată sugerându-se că Securitatea a jucat un rol în aceste decese suspecte. Apoi fiica sa, bolnavă de schizofrenie, și-a omorât mama cu satârul, a fost internată, apoi ea însăți se pare că s-a sinucis.

Read More

Ștefan Bosomitu, invitat la dezbaterea Adevărul Live din 12 februarie 2015

Miron Constantinescu a fost unul dintre puţinii intelectuali comunişti care ajung în cercul restrâns al puterii după 23 august 1944. Era responsabil cu elaborarea primelor planuri anuale şi cincinale, catastrofale pentru economia Româniai. Istoricul Ştefan Bosomitu a vorbit, la Adevărul Live, despre destinul Miron Constantinescu şi despre secretele lumii închise a nomenclaturii comuniste. Dezbaterea a avut ca centru de discuție cea mai recentă carte a lui Ștefan Bosomitu: „Miron Constantinescu, o biografie“, București, Editura Humanitas, 2015.

Read More
Loading

Evenimente Viitoare

Nu sunt programate evenimente în perioada următoare

Info

Asociația Română de Istorie Socială își propune să dezvolte proiecte care să sondeze istoria familiei, educația, sănătatea, viața privată, cotidianul, munca, securitatea socială etc.

News

Ion Iliescu: amintiri dintr-o viață

Arhiva Costică Acsinte

Buletinul Muncii

www.ilegalisti.ro

Liderii Partidului Comunist din România, 1921-1944
Despre proiect
Index alfabetic
Căutare după nume
Căutare avansată

British Pathé (România)